Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 17.01.2024, 21.35

Shurdhin syöttövuoro käänsi ottelun savolaisille

Vantaa Ducks kaatui kotisalissaan savolaisten vaikean alun jälkeen

Savo Volley vei Vantaa Ducksin kotisalissa ensimmäisen erän niukasti. Toisessa erässä kotijoukkue karkasi heti alusta lähtien – suureksi osaksi Kalle Katteluksen hyvien syöttöjen myötä. Tilanne oli pahimmillaan/parhaimmillaan jo 21-14, mutta sitten valmentaja Timo Tolvanen vaihtoi Tapio Toiviaisen Alvi Shurdhiin, joka marssi syöttöviivan taakse.

Tuloksena oli huima syöttöputki, jolla savolaiset nousivat jo tasoihin.

Vielä tarvittiin Joonas Jokelalta pari kakkospaikan hyökkäystä ja Henrik Porkan syöttövirhe, niin hokkuspokkus, Savo Volley oli voittanut erän.

Ducks sinnitteli vielä itselleen kolmannen erän, mutta ottelun hallinta oli siirtynyt Savo Volleylle.

Lopputulema oli, että kolme sarjapistettä matkasivat Savoon lukemin 1-3 (23-25, 24-26, 25-21, 25-18).

– Pelimme lähtee nykyisin hieman hitaasti liikkeelle, kertoi Timo Tolvanen.

– Ei ollut ihan sellaista mitä halusin. Ikään kuin odotamme vielä seuraavaa steppiä. Aika paljon on vielä tekemistä.

– Meillä on kuitenkin aihioita hyvään peliin.

– Ja nämähän ovat meille jo pudotuspelejä, viittasi Tolvanen alkukauden heikompiin hetkiin ja niiden vaikutukseen loppukauden ohjelmaan.

Ducks-valmentaja Juho Rajala harmitteli luonnollisesti toisen erä  karkaamista vieraille.

– Kaksi eka erää olisi pitänyt hoitaa kotiin, sanoi Rajala

– Sitten meillä alkoi syöttö sakkaamaan, eikä meiltä löytynyt kaveria, joka olisi pystynyt tekemään tulosta.

Rajalan keinovalikoimassa oli jopa sellainen kikka, että hän vaihtoi Shurdhin syöttöputken aikana hakkurin pois ja otti neljännen vastaanottajan kentälle – tämäkään ei tosin tehonnut kreikkalaisen hurmokseen.

Savo Volley aloitti kokoonpanolla, missä keskipelaajina olivat Jakub Kovac ja Tommi Siirilä, yleispelaajina Tapio Toiviainen ja Michael Michelau, hakkurina Joonas Jokela, passarina Kevin Rodriguez ja liberona Jackson Holland.

Kun Shurdhi pääsi kentälle, hän myös pysyi siellä ottelun loppuun saakka.

Jokela keräsi kentän korkeimmat pisteet 26/+18 – hän hyökkäsi 40 passista 60 prosentin teholla. Michelaun pisteet olivat 15/+4.

Kotijoukkueen parhaat pisteet teki hakkuri Milutin Pavicevic, mutta hän sortui aivan liian paljon virheisiin.