Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 05.04.2023, 21.38

Taisto jatkuu

Virheiden määrä ratkaisi – Savo Volley teki niitä enemmän, ja VaLePa tasoitti voitot.

Savo Volleyn ja VaLePan ottelusarjaa voisi luonnehtia virheiden vuorotteluksi. Ottelu kerrallaan on käytännössä ratkennut siihen, kumpi lahjoittaa vastustajalle enemmän ilmaisia pisteitä tekemällä virheitä.

Keskiviikkona Kuopiossa oli kotijoukkueen vuoro olla se lahjoittava osapuoli, ja niinpä VaLePa kiitti ja kuittasi otteluvoiton, joka tasoitti tilanteen, ja ratkaisu haetaan lauantaina Sastamalassa viidennessä kohtaamisessa.

Kuopion ottelun loppulukemat kirjattiin vieraille 1-3 (21-25, 21-25, 25-21, 20-25).

– Lisäsimme virheiden määrää ihan poskettomasti, ja on ihme, että tuollainen ottelu päättyy edes 1-3, puuskahti Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen taiston tauottua.

– Meillä oli todella heikko hyökkäyspäivä tänään.

Tolvanen valoi kuitenkin uskoa itseensä – taistelu ei vielä suinkaan ole ohi.

– Joukkueemme on kärsinyt kauden aikana niin paljon, ettei tällainen tunnu oikeastaan missään.

– Meidän pitää vain luottaa ja uskoa tekemiseemme.

Vastustajan valmentaja Janne Kangaskokko oli samaa mieltä, että virheet – tai paremminkin niiden puute – ratkaisi illan ottelun.

– Hyökkäysprosentti ei sinänsä meillä noussut, mutta petrasimme huomattavasti virheettömyyttä, analysoi Kangaskokko.

– Pelasimme omilla vahvuuksillamme. On mukava, että pääsemme omaan kotisaliin pelaamaan viides peli.

Joukkueet pelasivat täsmälleen samoilla kokoonpanoilla kuin aiemmissakin kohtaamisissa.

Tolvanen kokeili kertaalleen tuplavaihtoa vähän pidemmäksikin aikaa kuin vain syöttövaihtoon. Kevin Rodriguez ja Veikka Lindqvist katselivat siis hetken penkiltä, kun Ilja Ivanov ja David Kisiel hääräsivät kentällä. Ratkaisu ei hirveästi parannusta tuonut – Ivanov tosin käytännössä ratkaisi toisen erän voiton erän lopun ässäsyötöillään.

Andrus Raadik (15/-3) ja Michael Michelau (9/-2) jäivät molemmat teholukemissaan miinukselle. Sitä ei ole sattunut ihan äsken.

Veikka Lindqvist keräsi kotijoukkueen parhaimman pistesaldon 18/+9.

Vieraat tekivät pisteitä laajalla rintamalla. Peräti viisi pelaajaa pääsi kaksinumeroisiin lukemiin. Ottelun luonnetta kuvaa sekin, että keskipelaajat Jacob Ekman (16/+11) ja Severi Savonsalmi (12/+11) olivat joukkueensa parhaimmistoa. Passari Mikko Esko pääsi siis pyörittämään peliä haluamallaan tavalla, kun Savo Volleyn heikot hyökkäykset puolustettiin peliin kerran toisensa jälkeen.

Ottelusarja jatkuu siis Sastamalassa tulevana lauantaina.