Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 01.04.2024, 20.19

Tasaista oli, mutta Hurrikaani vei kolmannen välierän

Ottelusarja on katkolla keskiviikkona Siilinjärvellä

Savo Volley paransi peliään huomattavasti verrattuna edelliseen vierailuun Loimaalla, mutta kolmas välierä kääntyi kuitenkin tasaisen taiston jälkeen Hurrikaanille lukemin 3-1 (30-28, 25-20, 23-25, 25-19).

Savo Volleylla oli ensimmäisessä erässä yksi eräpallokin, mutta kun se ei tuottanut tulosta, sai Hurrikaani pienen yliotteen seuraavaan erään, ja vei sen suhteellisen helposti.

Pitkän tauon jälkeen voimasuhteet tasoittuivat, ja kolmas erä mentiin tasatahtiin ilman, että kummallakaan olisi ollut pitkiä pisteputkia.

Erän loppu meni valmentaja Timo Tolvasen piikkiin, kun hän vaihtoi eräpallotilanteessa Tapio Toiviaisen Alvi Shurdhin tilalle. Toiviainen päätti erän ottamalla yksin tappotorjunnan Eetu Häyrisen nelospaikan hyökkäyksestä.

Neljäs erä oli vielä tasan tilanteessa 18-18, mutta sen jälkeen Savo Volley teki harmittavasti muutaman virheen, ja Eetu Häyrinen syötti ottelupallon verkon kautta raakana Savo Volleyn kenttään.

– Hyvää vääntöä, arvioi Tolvanen.

– Pelasimme napsun verran paremmin kuin viimeksi täällä. Tietyt asiat toimivat nyt paremmin, mutta vastaavasti toiset asiat olivat nyt huonommin.

– Meillä oli saumat ensimmäisessä erässä, mutta ne sortuivat muutamaan virheeseen.

– Pienillä eroilla tässä nyt mennään.

Hurrikaanin valmentaja Olli Kuoksa oli vähäsanainen ottelun jälkeen.

– Puolustuspallojen pelaamisessa olimme tänään parempia kuin vastustaja, sanoi Kuoksa.

Kun tilastoja katsoo, löytyy Kuoksan sanoille katetta ainakin nimeksi – kumpikin joukkue puolusti palloja suurin piirtein saman verran takaisin pelattavaksi, mutta Hurrikaani teki niistä hieman enemmän pisteitä.

Savo Volley pelasi lähes koko ottelun samalla miehityksellä lukuun ottamatta tuota Toiviaisen piipahdusta kolmatta erää päättämässä.

Michael Michelau (14/+5) on Tolvasen luottomies, eikä hän nytkään pettänyt.

Alvi Shurdhi (13/0) aloitti hieman haparoiden, mutta paransi huimasti pelin kuluessa.

Joonas Jokela (24/+12) oli oma itsensä.

Keskipelaajista Jakub Kovac (10/+6) oli nyt vahvemmassa vedossa, ja passari Kevin Rodriguez pystyi keskimiehiä käyttämään paremmin kuin edellisessä Loimaan pelissä – vastaanotto oli sen verran parempi.

Liberon tontilla oli Jackson Hollandin vuoro pelata, ja hän olikin osasyyllinen siihen, että vastaanotto petraantui.

Tulos merkitsee, että keskiviikkona Siilinjärvellä ottelusarja on katkolla Hurrikaanille. Jos Savo Volley voittaa keskiviikkona, pelataan ratkaiseva viides ottelu perjantaina Loimaalla.