Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 21.01.2023, 16.38

Tasoero oli melkoinen

VaLePa otti Savo Volleylta täydet pisteet Kauhajoen upeassa hallissa.
Tasoero oli melkoinen

VaLePa oli vienyt kotiottelunsa Kauhajoen uuteen upeaan halliin. Olosuhteet olivat huikeat – katsojiakin oli mukavasti 1500 silmäparia -, mutta siihen huikeus lauantai-iltapäivässä loppuikin. Vierasjoukkue Savo Volley oli altavastaajana liki koko ottelun ajan, ja kolme sarjapistettä matkasivat Sastamalaan lukemin 3-0 (25-21, 25-19, 25-21).

– Tietyissä asioissa oli parannusta, mutta näköjään, kun yksi osa-alue paranee, toinen sitten huononee, tuskaili Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Tänään iso ero joukkueiden välillä oli syöttöpelissä.

Kumpikin joukkue teki runsaasti syöttövirheitä (VaLePa 16 kappaletta, Savo 15), mutta ne syötöt, mitkä saatiin verkon yli, olivat kotijoukkueella selvästi hankalampia. Suoria ässiä kotijoukkue ei saanut viittä enempää (vieraat eivät yhtään), mutta vastaanottoprosentti jäi vierailla vain 40:ään. Kotijoukkue nosti syötöt passari Mikko Eskolle 69 prosentin tarkkuudella.

Toinen suuri ero oli hakkuripelissä. VaLePan konkari Urpo Sivula oli normaali itsensä (14/+7), mutta Savo Volleyn David Kisiel (4/-1) ja Veikka Lindqvist (2/-1) olivat kaukana siitä tasosta, millä pelejä voitettaisiin.

– Upi (Sivula) oli tänään hyvä, varsinkin jatkopallojen hyökkäyksissä, kehui omaansa VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

– Ei ollut kuitenkaan mitään lentopalloilun riemujuhlaa tänään.

Kummallakin joukkueella on vahva keskipelaajaosasto. Kotijoukkueella kentällä olivat Severi Savonsalmi (6/+5) ja Jacob Ekman (8/+5). Varsinkin viimeisessä erässä passari Esko löysi Savonsalmen hyvin.

Savolaisten keskiosastolla pelasivat Jakub Kovac (8/+7) ja Aleksei Zhbankov (7/+4). Uusi passari Kevin Rodriguez on nopeasti löytänyt yhteisen sävelen keskimiesten kanssa.

Andrus Raadik puuttui kokoonpanosta. Häntä olisi kaivattu niin vastaanotossa kuin hyökkäyksessäkin. Korvaajaksi valmentaja Tolvanen laittoi nyt kentälle Tiitus Vuoren, joka ei epäonnistunut, mutta ei loistanutkaan. VaLePa keskitti aloituksensa Vuorelle; 26 syöttöä nousivat 27 prosentin tarkkuudella.

Libero Keisuke Matsuo oli jälleen hyvä.

Joukkueet kohtaavat parin viikon kuluttua uudelleen Suomen Cupin välierässä. Panokset tuolloin ovat korkeammat, joten odotettavissa on huomattavasti tiukempi taisto.

Sitä ennen Savo Volleylla on edessään heti miltei yhtä suuri haaste: Joukkue matkustaa Kauhajoelta Akaaseen, missä se kohtaa sunnuntaina Akaa-Volleyn.

Parhaat:

Mikko Esko, VaLePa

Keisuke Matsuo, Savo Volley

PROLibero:

Eetu Pennanen, VaLePa

Kuvia ottelusta katsottavissa täältä:

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421