Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 22.10.2023, 20.02

Tiikerit oli parempi jokaisella osa-alueella

Pohjanmaan vierailusta ei herunut Savo Volleylle pisteitä.

Kokkolan Tiikerit oli tyly isäntä Savo Volleylle. Kotijoukkue oli parempi jokaisella osa-alueella, ja niinpä kaikki pisteet jäivät Pohjanmaalle lukemin 3-1 (25-23, 22-25, 25-20, 25-20).

Savo Volleyn valmentajan Timo Tolvasen puuskahdus lehdistötilaisuuden lopuksi – mikrofonien jo sulkeuduttua – kertoo varsin hyvin tunnelmat:

– Onneksi ei ole tilastoja.

Niitä ei todellakaan ottelusta saatu, kun tilastomiehen ohjelmisto kaatui neljännen erän alkupuolella.

Ilman tilastojakin näki, että Savo Volleyn heikkoudet olivat tällä kertaa vastaanoton heikkoudessa ja hyökkäyksen tehottomuudessa.

– Tosi aneeminen esitys meiltä, tunnusti Tolvanen.

– Meillä pari pelaajaa liittyi mukaan varsin myöhään, mutta en tiedä ovatko pelaajat ajatelleet, että kaikki ryhtyy sujumaan sitten, kun he saapuvat.

– Meiltä puuttuu kunnioitus. Nimillä ei voiteta mitään.

Ottelu oli Savo Volleylle vasta kauden toinen. Tästä alkaa parin viikon mittainen tauko ennen seuraavaa peliä.

– Tauko ei ole missään nimessä mikään tauko, povasi Tolvanen.

– Eiköhän me treeneissä jotain saada aikaan. Sinänsä minulla on selkeä käsitys siitä, mitä meidän täytyy tehdä. Tämä peli oli meille tosi tärkeä opetus.

Savo Volley pelasi lähes koko ottelun samalla kokoonpanolla. Passari Kevin Rodriguez osoitti muutamilla ratkaisuillaan, että hän heikostakin vastaanotosta pystyi rakentamaan hyviä hyökkäyspaikkoja – joita hyökkääjät eivät kuitenkaan pystyneet hyödyntämään.

Yleispelaajista Michael Michelau oli lähinnä omaa tasoaan. Alvin Shurdhilla puolestaan on ongelmia uuteen joukkueeseen sopeutumisessa – Tapio Toiviainen korvasikin hänet neljännessä erässä.

Keskipelaajat Jakub Kovac ja Tommi Siirilä eivät loistaneet, mutta heikko vastaanotto haittasi heidän ykköstemmon hyökkäyksiään.

Hakkuri Joonas Jokela paransi edellisestä Akaa-pelistä, ja oli nyt joukkueensa tehomies.

Libero Jackson Hollandilla oli yllättäviä vaikeuksia vastaanotossaan.

Kotijoukkueen kommentit antoi Mikko Keskisipilää tuurannut Henrik Huumarkangas.

– Nyt oli kentällä hyvä tiikerilauma kokonaisuudessaan, kiitteli kakkosvalmentaja.

– Tänään pelissämme yksi teema oli pelirohkeus, ja siinä onnistuimme. Vastaanotto oli hyvin kasassa, ja se antoi passari Anton Välimaalle hyvät avaimet.

Parhaan pelaajan palkinnon pokkasi yleispelaaja Lauri Jylhä, mutta moni muukin olisi voinut palkinnon lunastaa.

Hakkuri Oskari Keskinen oli varsinkin ottelun loppupuolella Savo Volleyn torjunnalle ja puolustukselle täysin pitelemätön.