Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 20.11.2022, 19.48

Tiitus Vuori pääsi aloitukseen ja pelasi huiman pelin

Savo Volley kaatoi KyKy Betsetin Iisalmessa – yleispelaaja Vuori raatoi, ei tehnyt virheitä, oli kentän paras.
Tiitus Vuori pääsi aloitukseen ja pelasi huiman pelin

Savo Volley ja KyKy Betset totuttelivat ensimmäisen erän Kankaan liikuntahallin olosuhteisiin; varsinkin syöttöruutu oudoksutti molempia. Erässä nähtiin yhteensä huikeat viisitoista syöttövirhettä.

Virheiden teko jatkui läpi ottelun, mutta loppua kohti kotijoukkue sai peliään sen verran enemmän raiteilleen, että otti täydet kolme sarjapistettä lukemin 3-1 (25-23, 25-18, 23-25, 25-17).

Ottelun hahmo oli ensimmäisen kerran liigaottelussa avauskokoonpanoon päässyt Tiitus Vuori.

Ensimmäiset kaksi erää yleispelaaja teki virheetöntä työtä. Vastustaja yritti pehmittää häntä suuntaamalla valtaosan syötöistä hänelle, mutta ei pehmitysyrityksissään juuri onnistunut. Ottelun loppua kohti Vuoren tahti hieman heikkeni, mutta debyyttiottelussa pisteet 18/+15 ovat mainiot. Vastaanottoja hänelle kertyi neljään erään 42 kappaletta, ja ne nousivat joko sormilla tai hihalla 52 prosentin tarkkuudella passari Ilja Ivanoville.

– Iso kiitos pitää antaa Tiitukselle. Jos hän pelaa tuollaisen ensimmäisen kokonaisen ottelun, millaista jälkeä häneltä on odotettavissa jatkossa, ihmetteli Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Hän näytti, että hän pystyy kantamaan koko joukkuetta. Se on tärkeää tällaisessa otteluruuhkassa.

– Ottelu oli vaikea molemmille joukkueille – varsinkin puolustuspelaamisessa oli parantamisen varaa. Taisivat kaikilla pelaajilla olla betonikengät jalassa, arveli Tolvanen.

Ottelun kolmas erä meni vieraille, ja neljännen alku enteili kenties pidempääkin iltapuhdetta. Vieraat ottivat heti 0-4 -johdon, ja neljän pisteen ero kesti vielä 3-7 -tilanteeseen saakka. Valmentaja Tolvanen ei kuitenkaan ryhtynyt vaihtamaan pelaajia.

– Pelaajilla itselläkin on oma vastuunsa kääntää ottelu. Olisi helppo ratkaisu vaihtaa pelaajia pois kentältä, mutta silloin noiden pelaajien ei tarvitse kohdata vastuutaan, sanoi Tolvanen.

Ottelun ratkaisi lopullisesti passari Ilja Ivanov. Neljännen erän tasatilanteessa 17-17 Savo Volley oli ajanut vieraiden etumatkan kiinni. Ivanov astui syöttöruutuun ja paukutti kolme ässää ja loputkin niin kimurantteja syöttöjä, ettei KyKyn pistepussi enää karttunut.

– Olimme ensimmäisessä erässä vielä bussimatkan heikentämiä, ja teimme paljon omia virheitä, harmitteli vieraiden valmentaja Eduard Svenski.

Vieraiden parhaana palkittiin hakkuri Oskari Keskinen (15/+4), joka kertoi oman pelinsä ailahdelleen liikaa.

– Välillä kulki, välillä ei. Halli oli todella vaikea syöttää, sanoi Keskinen, joka tosin itse teki vain yhden virheen syötössä.

Ottelun parhaat:

Tiitus Vuori, Savo Volley

Oskari Keskinen, KyKy Betset

PROLibero: Kesuke Matsuo, Savo Volley

Kuvia ottelusta ladattavissa ja vapaasti käytettäväksi täältä:

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421