Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 05.05.2022, 19.19

Timo Tolvaselle jatkopesti Savo Volleyn valmentajana

Kaksivuotiseen sopimukseen sisältyy optio myös kolmannesta kaudesta.
Timo Tolvaselle jatkopesti Savo Volleyn valmentajana

 
Savo Volleyn kahdesti Mestaruusliigan hopeasijalle ja kertaalleen Finnish Teknikum Cupin voittajaksi luotsannut Timo Tolvanen on Savo Volleyn päävalmentaja myös seuraavat kaksi kautta. Sopimus sisältää option kolmannesta kaudesta.

– Olen otettu, että saan jatkaa, sanoo Tolvanen.
– Viimeiset pari vuotta ovat osoittaneet, että Savo Volley on Suomen vetovoimaisin joukkue niin pelaajille kuin valmentajillekin. On hienoa, että minuun luotetaan.  

Jatkosopimus syntyi helposti sekä valmentajan että seuran puolelta.
– Dole on intohimoinen valmentaja. Hän on todellinen joukkuepelaaja niin pelaajien kuin seurankin kanssa, hehkuttaa Savo Volley ry:n uunituore toiminnanjohtaja Antti Siltala.
– Tunnen hänet todella pitkältä ajalta, ja tiedän, kuinka hän panostaa ja sitoutuu. Hän on kehittynyt myös valmentajana, ja mikä minun filosofiassani on tärkeää, hän haluaa kehittyä jatkossakin koko ajan.
– Pääsimme nopeasti ratkaisuun, johon sekä seura että valmentaja ovat tyytyväisiä.
– Tämä oli ensimmäinen pala rakentaessamme tulevan kauden joukkuetta. On tärkeää, että se tehdään yhteistyössä valmentajan kanssa.  
 
 Viimeisen finaalin jälkeen hopeamitalin kaulaansa saanut Tolvanen ei juuri iloiselta näyttänyt – tavoitteet keväälle olivat korkeammalla.
– Nyt kun olen viikon verran maistellut tunturin tuulia kasvoillani, alkaa tapahtumien perspektiivi näyttäytyä oikeissa mittasuhteissa. Viimeiset pelit osoittivat, että jotain oli tehty oikein, kun mukana olivat niin yleisö kuin kumppanitkin, paljastaa Tolvanen.

Kuopio-hallissa finaali numero seiskaa VaLePaa vastaan seurasi noin 2700 katsojaa, mikä on ehdottomasti korkein lukema sitten koronapandemian alun. Tunnelma oli vahva – harvoin lentopallokatsomossa nähdään kiertäviä aaltoja…
– Savolainen lentopalloilu on nyt palautettu minne se kuuluu, eli Suomen kärkikastiin.

Tolvanen sai kaksi vuotta sitten valmennettavakseen ääripäistä koostuneen joukkueen, missä oli muutama todellinen konkari ja muutama nuori – osa heistä vielä juniori-ikäisiä.
Nyt konkariosasto on lopettamassa, ja Tolvasella on edessään uusi tilanne.
-Nämä kaksi vuotta ovat osoittaneet, missä meillä on vielä kehitettävää. Kahden vuoden sopimus antaa minulle mahdollisuudet keskittyä noihin asioihin, jo kesästä alkaen, sanoo Tolvanen.
– Eka periodi on takana, nyt on aika rakentaa uutta.  
 
Tolvasella ei ole pahaa sanottavaa seurapomon vaihtumisesta. Timo Perälän keskittyessä jatkossa myynti- ja asiakkuustyöhön, aloitti toukokuun alussa toiminnanjohtajana Antti Siltala.
– Silli tuo varmasti mukanaan uusia ideoita, tietää Tolvanen.
– Perälä on selättänyt aika monta hankalaa vuotta, ja hänelle olisi suonut vielä paremman päätöksen.  

Tolvanen pitää kiinni aiempien vuosiensa periaatteesta, eikä hän itse lähde asettamaan tulevaisuuden joukkueelle mitään tavoitteita.
– Joukkue saa asettaa tavoitteen. On seuran, valmentajien ja Savo-perheen tehtävä luoda joukkueelle edellytykset, että tavoitteen pystyy toteuttamaan.  

Toiminnanjohtaja Siltalalla sen sijaan on vahva käsitys tulevan kauden tavoitteista.
– Sen voin sanoa suoraan. Seurajohdon tavoitteet ovat ylhäällä.  
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
Lisätietoja:
Timo Tolvanen
Päävalmentaja, Savo Volley
timo.tolvanen@grano.fi
044 766 3107
 
 
Antti Siltala
Toiminnanjohtaja, Savo Volley
antti.siltala@hotmail.com
040 7077139