Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 09.12.2023, 20.13

Tiukkaa vääntöä Siilinjärvellä

Hurrikaani vei viisieräisen kamppailun

Ahmon koulu Siilinjärvellä on vahvassa remontissa. Yleisö joutui kahlailemaan lumihangessa päästäkseen parkkipaikalta ottelusaliin.

Pelaajien olosuhteet olivat ennallaan, ja joukkueet kiittivät siitä esittämällä tiukan viisieräisen väännön. Kotiyleisön harmiksi viimeisen pallon voitti vierasjoukkue Hurrikaani, ja niinpä sarjapisteistä isompi osa matkasi Loimaalle lukemin 2-3 (18-25, 25-20, 22-25, 25-19, 10-15).

– Onhan näitä kiva vääntää näitä viisieräisiä, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen taiston tauottua.

– Meillä oli paikkoja, mutta emme hyödyntäneet niitä. Pientä huolimattomuutta oli havaittavissa.

Savo Volleylla on meneillään tiukka jakso. Viikon kuluttua tuplaviikonlopussa vastaan asettuvat vieraskentällä Akaa-Volley ja VaLePa. Heti seuraavana keskiviikkona Kuopioon saapuu vierailulle VaLePan Suomen cupista pudottanut Kokkolan Tiikerit.

Valmentaja Tolvanen ei säikähdä tilanteesta.

– Tuntuu, että kaikki joukkueet ovat kovia liigassa. Pystymme kuitenkin tasapäisesti vääntämään sarjakärkien kanssa.

Vieraiden valmentaja Olli Kuoksa kävi ottelun aikana kuumana – kuten tavallista -, mutta oli lehdistötilaisuuteen mennessä jo rauhoittunut.

– Olimme piirun verran parempia hyökkäyksessä koko ajan, luonnehti Kuoksa

– Minulla oli luottavainen olo koko ajan voittoomme, vaikka kaksi erää menikin naapurille.

Savo Volley ei päässyt viime aikoina vakiintuneella seitsikolla liikkeelle, kun yleispelaaja Michael Michelau oli pois kokoonpanosta. Häntä tuurasi Tapio Toiviainen, ja hyvin tuurasikin. Yleispelaajan huippuhetki sattui viidenteen erään – hän hyökkäsi nelospaikalta neljä kertaa pisteen arvoisesti lähes peräkkäisissä hyökkäyksissä. Kotijoukkue pääsi tuossa vaiheessa jo pienellä karkumatkalla olleen vierasjoukkueen iholle, mutta Hurrikaanin hakkurina pelannut Greg Petty johdatti joukkueensa lopulta erä- ja otteluvoittoon.

Savo Volley hävisi hakkurikisan, sillä Joonas Jokelalla oli varsin virhealtis iltapuhde. Tosin pari leveäksi lyöntiä olivat tuomareiden jälkikäteen myöntämänä torjuntaan osuneita.

Hurrikaanin paras pistemies oli yleispelaaja Joona Marttila (17/+7), joka vastasi myös valtaosin vastaanotosta, jonka hän teki peräti 73 prosentin tarkkuudella.

Ahmon salissa nähtiin puolin ja toisin mainiota puolustuspeliä.