Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 27.11.2022, 19.57

VaLePa oli piirun verran parempi

Savo Volleyn kenraaliharjoitus CEV-cupin otteluun ei sujunut täydellisesti.
VaLePa oli piirun verran parempi

Viime kauden finaalin uusinta ei sujunut yhtä hohtoisissa merkeissä kuin kevään huipputapahtumassa. Siilinjärven sunnuntai-illassa varsinkin kotijoukkue kärsi muutamasta virhesumasta, eikä pystynyt tasapäiseen taisteluun kuin parissa erässä.

VaLePa vei kaikki kolme sarjapistettä lukemin 1-3 (19-25, 23-25, 25-21, 18-25).

– Onnittelut VaLePalle voitosta. Se oli tänään piirun verran – jossain kohti vähän enemmänkin – parempi, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Olen kohtalaisen tyytyväinen meidän tekemiseemme. Torjuntapeli meillä oli ihan mukavaa – Jakub Kovacin seitsemän tappotorjuntaa on kova juttu – mutta sitten harmittaa hävitä puolustuspalloja.

– Töitä yritetään tehdä, ja välillä homma menee yliyrittämisen puolellekin.

Vastustajan valmentaja Janne Kangaskokko löysi ottelun ratkaisuksi nimenomaan puolustuspelaamisen.

– Meillä tällä kertaa kaikki osallistuivat torjunta-puolustukseen, kertoi Kangaskokko, joka oli ottanut asian puheeksi joukkueen kanssa hieman heikommin sujuneen Hurmos-ottelun edellisenä päivänä.

– Tällainen tuplapeli on aina kova fyysinen ja henkinen rasitus.

Valmentaja Tolvanen käytti nyt vaihtoja toisin kuin edellisessä tappio-ottelussa Rovaniemellä.

Hakkurin tontilla aloittanut Veikka Lindqvist antoi tilaa David Kisielille; passarina aloittanut Ilja Ivanov puolestaan kävi penkillä vain muutaman pallon ajan.

Yleispelaajaosastolla Tiitus Vuori kävi kokeilemassa päivän kuntoaan, mutta Michael Michelau ja Andrus Raadik olivat pääosin vastuussa.

Vastustaja pelasi koko ottelun samalla kokoonpanolla – korkeimmat pisteet keräsi totutusti hakkuri Urpo Sivula. Virolainen yleispelaaja Karil Allik palkittiin joukkueen parhaana.

Savo Volleyn vastus vain tulee kovemmaksi, kun keskiviikkona Kuopiossa verkon toiselle puolelle astelee romanialainen mahtiseura Arcada Galati.

Kuvia ottelusta katsottavissa täältä:

zzzzzz

Parhaat:

Andrus Raadik, Savo Volley

Karil Allik, VaLePa

PROLibero:

Eetu Pennanen, VaLePa

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421