Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 16.02.2020, 19.17

VaLePa otti revanssin viikon takaisesta pelistä

Lelu Ojansivu ihmettelee, miksi kahden hyvän joukkueen väliset taistot tuppaavat päättymään 3-0.
VaLePa otti revanssin viikon takaisesta pelistä

VaLePa otti revanssin viikon takaisesta kotitappiostaan Savo Volleylle. Jos numerot olivat Sastamalassa viikko sitten selkeät, olivat ne nyt Siilinjärvellä vielä selkeämmät, kun pisteet lähtivät vieraiden mukaan lukemin 0-3 (22-25, 15-25, 21-25).
– Kummallinen peli. Meillä oli viikko aikaa harjoitella ja valmistautua, ja sitten peli oli tuollaista p..kaa, puhkui kotijoukkueen paras pistemies Lelu Ojansivu taiston tauottua.
– Siinä mielessä kummallisia nämä meidän väliset kamppailut, kun ne tuppaavat aina menemään 3-0. Luulisi, että kun kaksi hyvää joukkuetta kohtaa, lukemat olisivat 3-2, ihmetteli Ojansivu.
Savo Volleyllä ei ollut siis pelejä edellisen VaLePa-kohtaamisen jälkeen.
– Meillä oli erittäin hyvä harjoitusviikko, ja vielä aamullakin kaikki näytti hyvältä, pohti puolestaan Savo volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
– Meillä oli ilmeisesti harjoituksissa liian mukavaa. Henkilökohtaisella tasolla kaikki pelaajat eivät nyt olleet samalla viivalla valmistautumisessaan, ja se näkyi nyt pelissä.
– Vasta kolmannessa erässä peli oli ajoittain sen näköistä, mitä se meillä normaalisti on, sanoi Tuovinen.
Kolmannessa erässä joukkuetta herätteli vaihtomies Mikko Väliaho, joka tuli tappioasemassa syöttämään Jere Heiskasen tilalle. Keskipelaaja syötti vaikeita ja otti lisäksi muutamia makeita puolustuksia. Kiri ei kuitenkaan riittänyt, ja uudelleen erään mukaan päässyt vierasjoukkue kiri rinnalle ja ohi erä- ja otteluvoittoon asti.
Vastustajan valmentaja Janne Kangaskokko oli tyytyväinen oman joukkueensa valmistautumiseen.
– Olimme valmiita. Lisäksi saimme Markus Kaurton pitkästä aikaa kokoonpanoon, siihen pitää olla tyytyväinen. Annoimme lisäksi vain vähän pisteitä vastustajalle omilla virheillämme, analysoi Kangaskokko ottelua.
Vastustajan ikinuori passari Mikko Esko, 41 vee, pyöritti joukkueensa peliä mallikkaasti. Hänellä oli oma näkemyksensä edellisen ottelun toisenlaisesta lopputuloksesta.
– Silloin meillä oli hyvä peli alla ja Savo taapersi Ducksin kanssa, ja me ajattelimme, että oli tulossa helppo peli. Tänään olimme paljon paremmin valmistautuneita.
Esko otti myös kantaa Lelu Ojansivun aiemmin viikolla antamaan kritiikkiin Mestaruusliigan ottelumääristä.
– Kun pelejä on tähän tahtiin, tulee kaikille välillä ohipelejä, sanoi Esko.
Sunnuntaina Siilinjärven illassa Savo Volleylle taisi tulla sellainen.
 
Lähitapiolapisteet:
1: Lelu Ojansivu
2: Markus Kaurto
3: Mikko Esko
 
PROLibero: Aleksi Mutka
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421