Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 31.03.2023, 21.04

VaLePa tasoitti voitot, Savo Volleyn kotietu säilyi kuitenkin

VaLePan parantunut syöttöpeli kaatoi savolaiset
VaLePa tasoitti voitot, Savo Volleyn kotietu säilyi kuitenkin

Eivät ole pelit veljiä keskenään, eivät joskus edes serkkuja.

Torstaina välierän ensimmäisessä taistossa Sastamalassa Savo Volleyn vahva syöttö kaatoi kotijoukkueen, mutta yön yli nukkumisen jälkeen osat olivat tasan päinvastoin.

Kovana syöttöjoukkueena tunnettu VaLePa sai nyt syötön omalle tasolleen, ja kun Savo Volleyn vastaanotto ei vastaavasti pysynyt omalla tasollaan, oli ottelun lopputulema varsin selvä. VaLePa tasoitti kolmesta voitosta ratkeavan ottelusarjan voitot lukemin 3-0 (25-19, 25-18, 25-22). Molemmilla on nyt yksi voitto.

Ottelujärjestyksen kummallisuuksiin kuuluu kuitenkin, että Savo Volley säilytti edellisenä päivänä hankkimansa kotiedun, koska seuraavaksi pelataan Kuopiossa kaksi ottelua tiistaina ja keskiviikkona, ja ne voittamalla Savo Volley etenee finaaliin.

– Eilinen syöttö oli VaLePalla heikko. Nyt se tuli silmille, vaikka tiedettiin, että se paranee, tuskaili Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Emme pysyneet tänään lainkaan kyydissä.

– Meillä oli hetkemme toisessa ja kolmannessa erässä, mutta sitten tuli pari virhettä ja VaLePan syöttömylly alkoi jälleen jauhaa.

Savo Volley pysyi kaikissa erissä hyvin mukana reiluun kymmeneen pisteeseen – kolmatta erää se jopa johti lukemin 6-10 ja 11-15 -, mutta sen jälkeen alkoi Tolvasen mainitsema kotijoukkueen syöttörumba.

Eniten savolaisia kiusasi yleispelaaja Karli Allik, joka sai kunnian ratkaista ottelun lopullisesti kolmannen erän lopussa kahdella ässäsyötöllä. Kaikkiaan hän paukutti niitä kuusi kappaletta.

Savo Volley ei saanut omaa syöttöään kulkemaan edellisen päivän malliin, joten passari Mikko Esko sai esitellä osaamistaan. Tarjoilusta kiitti esimerkiksi edellisessä pelissä miinukselle jäänyt hakkuri Urpo Sivula, joka nyt saalisti kentän komeimmat pisteet 16/+8.

Kun vastaanotto toimi, olivat myös keskimiehet tehokkaita: Severi Savonsalmi 7/+6 ja Jacob Ekman 9/+7.

Hakkuriongelmat siirtyivät nyt Savon puolelle. Veikka Lindqvist oli varsin hakoteillä puolitoista erää, eikä tilalle tullut David Kisiel paljoa tilannetta parantanut. Kisiel toki jäi mukavasti plussalle pistein 6/+3.

Yleispelaajillakin oli hankalaa. Michael Michelau (12/+1) hyökkäsi mukavasti 50 prosentin teholla, mutta vastaanotto oli hänellä hukassa. Andrus Raadik (10/+2) oli hänkin vaisu.

Keskipelaajat jäivät vähälle tarjoilulle vastaanoton heikkouden takia, mutta sekä Miki Jauhiainen (5/+5) että Jakub Kovac (6/+3) käyttivät tehokkaasti hyödyksi ne harvat tilaisuudet, mitä heille tuli.

Ottelun erikoisuus oli, että vaikka kotijoukkueen hyökkäys oli tehokkaampaa, voittivat vieraat torjuntatilaston selkeästi 5-11.

– Pidimme luonnollisesti palaverin eilisen päivän jälkeen, sanoi VaLePan luotsi Janne Kangaskokko.

– Tiesimme, että meidän piti päästä omalle tasollemme syötöissä. Niiden puuttuminen edellisenä päivänä jopa shokeerasi meitä. Tänään se toimi, ja nyt se täytyy pitää sillä tasolla.

Ottelusarjan kohtalo on vielä täysin auki.

Tulevana tiistaina Kuopio-hallissa on uusi taisto, ja nähtäväksi jää, pystyykö VaLePa hyödyntämään syöttöasettaan hieman oudossa pelipaikassa Kuopio-hallissa.

Vastaavasti kotijoukkueen täytyy tuolloin päästä eroon syöttöhäiriöistään.

Kuvia ottelusta katsottavissa ja ladattavissa täältä:

Parhaat:

Karli Allik, VaLePa

Andrus Raadik, Savo Volley

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421