Tapio Hartikainen 14.02.2024, 21.00

Vanhat ongelmat palasivat

Savo Volley oli kaksi erää täysin hukassa Akaata vastaan

Yksi yö kaiken muuttaa voi.

Savo Volleyn mainio esitys Hurrikaani Loimaata vastaan oli kuin muisto vain, kun joukkue marssi Akaa Areenalle. Kaksi erää Savo Volley oli aivan kuutamolla. Kolmanteen erään saatiin aikaan jonkinlainen ryhtiliike, mutta sekin suli erän lopussa.

Varsinais-Suomen kierrokselta ei kertynyt enempää kuin Hurrikaanilta saalistetut kaksi sarjapistettä, kun Akaa-Volley vei keskiviikon kohtaamisen puhtaasti 3-0 (25-15, 25-15, 26-24).

Kolmannessa erässä savolaisilla oli jopa kolme eräpalloa, mutta niistä ei tullut erän ratkaisua, kun ensin kentälle juuri vaihdosta tullut Ilja Ivanov rokotti entistä joukkuettaan toisen kosketuksen hyökkäyksellä, sitten Alvi Shurdhi hyökkäsi varsin vapaasta tilanteesta pitkäksi, ja lopuksi illan torjuntakuningas Petteri Tyynismaa torjui tylysti Tommi Siirilän hyökkäyksen.

– Housut putosi nilkkoihin heti ensimmäisissä palloissa, murehti Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Torjunta ei toiminut ollenkaan, ja turhautuminen oli valtavaa.

– Toisaalta kun kaveri hyökkää noin hyvin, homma näyttää tuollaiselta.

Timo Tolvanen on jo ehtinyt ainakin hieman iloita, että alkukauden vaikeudet olisivat voitettu kanta, mutta nyt ilo oli vähissä.

– Luulin että olimme saaneet peliin jo virkeyttä, mutta tänään se ei toiminut lainkaan.

Tolvanen oli muuttanut kokoonpanoa edellispäivästä ennakkoon sovitulla tavalla.

Keskipelaajina aloittivat Jakub Kovac ja Petteri Härkönen, joka on saanut aiemmissa peleissä varsin vähän peliaikaa. Härkönen kiitti vastuusta, ja oli joukkueen parhaita. Virheetön esitys, ja joukkueen parhaat pisteet 11/+11.

Sama juttu nähtiin liberon tontilla, kun viime peleissä kentällä ollut uusi mies Miro Rasinperä antoi tilaa jälleen Jackson Hollandille. Liekö ollut vaikutusta sillä, että katsomossa olivat Suomeen vierailulle tulleet Hollandin vanhemmat, mutta libero pelasi yhden kauden parhaista peleistään.

Hakkuri Joonas Jokela sai kokea kotijoukkueen torjuntavoiman. Hän jäi hyökkäystehoissaan vain 41 prosenttiin.

Alvi Shurdhi korvasi edellispäivän rosterista Tapio Toiviaisen – päivä ollut kreikkalaiselle hyvä – hän jäi tehoissaan jopa miinukselle.

Kotijoukkueen hyökkäysvastuu jakautui nyt tavallista laajemmalle, eikä se ollut yksin hakkuri Matej Smidlin varassa. Smidl toki teki korkeimmat pisteet (16/+6), mutta häntä säestivät hyvin Jere Heiskanen (14/+9) ja jo mainittu torjuja Tyynismaa (12/+10).

– Kaksi erää oli meiltä tosi hyvää peliä, arvioi Akaa-valmentaja Olli Kunnari.

– Kolmannessa erässä meillä oli oma vaaran paikkamme, kun oma hyökkäyksemme alkoi takuta.

– Torjunta meillä toimi siinäkin erässä hyvin.

– Vastuu jakautui meillä tänään hyvin, onnistujia oli paljon.

Savo Volleyn ottelut jatkuvat tulevana lauantaina Pielavedellä, kun vieraaksi saapuu sarjan keskikastin tasaisessa kilpailussa mukana oleva Kokkolan Tiikerit.