Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 13.02.2024, 21.51

Viisieräinen kääntyi nyt Savo Volleylle

Sarjakärki Hurrikaani taipui kotisalissaan

Savo Volley ja Hurrikaani Loimaa ovat pelanneet tällä kaudella kolme kertaa vastakkain, ja joka kerta on voittajan selville saamiseksi tarvittu viisi erää.

Loimaan tiistai-ilta ei tehnyt poikkeusta.

Erona aikaisempiin oli nyt se, että tiukka matsi kääntyi savolaisille.

Loppulukemat olivat 2-3 (21-25, 26-28, 25-9, 25-23, 13-15).

Ratkaisija oli tuttu mies: Savo Volleyn neljä viimeisintä pistettä paukutti hakkuri Joonas Jokela, joka parantaa peliään, kun kevät lähestyy. Pelimiehen merkki.

– Totta kai voitto tyydyttää, oli se sitten 3-0 tai 3-2 tai oli se sitten ketä vastaan hyvänsä, pyöritteli Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

– Jälleen kerran joukkue reagoi oikealla tavalla, vaikka meille tulikin yksi läpierä.

Tolvanen tarkoitti kolmatta erää, joka oli niin yhtä maalia kuin olla voi.

Neljännessä erässä Savo Volley oli jo kahden pisteen päässä kolmen sarjapisteen voitosta tilanteessa 22-23 vierasjoukkueen hyväksi, mutta voitto mureni Savo Volleyn verkkovirheeseen, Eetu Häyrisen torjuntaan ja passari Santeri Välimaan ässäsyöttöön.

Viidennen erän loppu osoitti, että tiukat tilanteet osataan kuitenkin käsitellä.

-Pelimme paranee koko ajan. Tänään oli iso testi syöttö- ja hyökkäyspelissä – niissä me pärjäsimme, mutta torjunnoissa olimme vielä helisemässä, arvioi Tolvanen.

Tilastot kertovat samaa – torjunnat menivät kotijoukkueelle tilastoykkösen Miika Haapaniemen johdolla peräti 12-4.

Joonas Jokela oli savolaisten paras mies pistein 28/+16.

Michael Michelau paransi loppua kohti ja saalisti pisteet 15/+7.

Passari Kevin Rodriguez palkittiin ansaitusti vierasjoukkueen parhaimpana.

Hurrikaani Loimaan valmentaja Olli Kuoksa antoi kehuja vieraille.

– Jos tuollaisella hyökkäyksellä rallattelevat menemään, niin hyvä tulee, sanoi Kuoksa.