Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 06.01.2024, 20.26

Virheitä tekivät molemmat, Savo Volley vähemmän

Bussivaikeuksien jälkeen voitto Loimusta maistui
Virheitä tekivät molemmat, Savo Volley vähemmän

Matka Turkuun on pitkä, mutta tällä kertaa Savo Volleyn taival oli entistä pitempi, kun joukkueen bussi hyytyi paukkupakkaseen ennen kuin matka ehti edes alkaa. Suunnistelmissa oli lähteä matkaan perjantaina puolilta päivin.

Varabussin saapumiseen meni sen verran aikaa, että matkalle suunniteltu harjoitussesio jouduttiin jättämään väliin. Lisämaustetta antoi varabussin oven jumittuminen niin, että koko matka taivallettiin oven varoitussummerin raikaessa.

Itse ottelussa kotijoukkue aloitti käsittämättömällä virhesumalla. Ensimmäisessä erässä Savo Volley teki itse vain kymmenen pistettä, mutta keräsi silti erävoittoon tarvittavat 25 pistettä.

Loppua kohti virheet vähenivät, ja Savo Volleyn pelin loksahdettua jotakuinkin kohdalleen kirjattiin savolaisille kolme sarjapistettä lukemin 1-3 (21-25, 23-25, 25-18, 18-25).

– Aika omanlaatuinen valmistautuminen oli otteluun, totesi Timo Tolvanen.

– Kahteen erään saimme paljon lahjapisteitä, ja tiesimme, että pitkältä erätauolta tulee erilainen Loimu.

– Meidän piti saada agressiivinen lähtö, ja teimme pieniä muutoksia, kun Alvi Shurdhi tuli Tapio Toiviaisen tilalle.

– Kaksi viimeisintä erää oli meiltä jo hyvää vääntöä.

– Kolme pistettä Kerttulasta on aina hieno asia, ja olen tyytyväinen joukkueen puolesta. Meillä on ollut vaikeita pelejä ja olemme menettäneet pisteitä.

Kotijoukkuetta valmensi kakkoskoutsi Kai Stenius, kun kari Raatikainen oli kipeänä kotosalla.

– Taktisesti kaikki oli meillä ok, pohti Stenius.

– Tuollaisella vastaanotolla meidän kyllä pitäisi saada paremmat tehot aikaiseksi.

– Myös muutamia sellaisia puolustuspalloja jäi kenttään, mitkä olisi ehdottomasti pitänyt saada ylös.

Steniuksella ei ollut käsitystä, mistä joukkueen virhesumat johtuivat.

– Koko kauden meillä on ollut syöttövirheiden kanssa ongelmia, mutta nyt virheitä tuli ehdottomasti liikaa hyökkäyksessäkin.

– Aloitimme hieman tavoistamme poiketen käyttämällä hakkuria normaalia enemmän, ja siten aiheuttaa Savolle hieman ongelmia, mutta sekään ei nyt toiminut.

Loimu pelaa perinteisesti paljon keskikaistan hyökkäyksillä, ja niinpä nytkin alun kokeilujen jälkeen tuttu tapa otettiin käyttöön, ja parhaaksi pistemieheksi kohosi keskipelaaja Aleksei Zhbankov (14/+8).

Vierasjoukkueen laitahyökkääjät olivat vahvassa vedossa. Varsinkin jonkin aikaa sivussa ollut Alvi Shurdhi näytti sisuuntuneensa penkkikomennuksesta, ja teki puoleentoista erään mukavat tehot 7/+4. Joonas Jokela keräsi parhaat pisteet 14/+5, mutta teki myös virheitä. Michael Michelau oli tasaisin (12/+7).

Keskipelaajista Tommi Siirilä oli pelin aikaan hotellissa punkan pohjalla flunssaisena. Petteri Härkönen tuurasi mukavasti – Jakub Kovac oli oma vahva itsensä.

Ottelun sykähdyttävin hetki koettiin, kun Loimun legendaarinen huoltaja Juha ”Jeejee” Brandt tyrmättiin pallon hakutilanteessa päin katsomorakenteita. Sairaalassa tikattavana käynyt huoltaja ilmeisesti säästyi pahemmilta vammoilta.

Savo Volley matkasi ottelun jälkeen takaisin hotellille Turkuun valmistautumaan seuraavana päivänä otteluun TUTO Volleyta vastaan.

Kotimatkalle päästään myöhään sunnuntai-iltana – joko bussin ovisummerin soidessa tai ei.

Kuvia ottelusta katsottavissa ja vapaasti käyttöön ladattavissa täällä:

Parhaat:

Aleksei Zhbankov, Loimu

Kevin Rodriguez, Savo Volley

PROLibero:

Esko Vuorinen

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

044 2428 421

tapio.hartikainen@savovolley.fi